Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken – det okända fusket med maten på din tallrik, boken som på kort tid har skakat om livsmedelsindustrin.

Idag talas det som aldrig förr om den fejkade maten. Vi konsumenter inser plötsligt att vi är grundlurade av de stora livsmedelskedjornas utbud. Det är rikt på tillsatser men fattigt på råvaror.

Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan. Och hur hittar man de genuina och oförfalskade livsmedlen? Vad döljer sig i burkarna med barnmat? Hur får laxen sin färg och varifrån kommer gräddfilssmaken i chipsen?

Svaren på detta och mycket mer ger Mats-Eric Nilsson i sin nya bok. Här bjuder han på fler avslöjanden av det utbredda matfusket, men tipsar också om en mängd goda alternativ.

Dessutom innehåller boken:

  • 1. De vanligaste tillsatserna
  • 2. Allt står inte på förpackningen
  • 3. Guide till märkesdjungeln
  • 4. Genomskåda matreklamen
  • 5. Så styr butiken dina inköp
  • 6. Användbara webbadresser